zondag 19 mei 2024

Mijn oma leeft voort in haar gedichten in boekvorm en in Meander Magazine

In Meander Magazine van vandaag (19 mei 2024) schrijft Hans Franse over het bundeltje met zeven gedichten van mijn oma Willy Swarts dat voorjaar 2024 is uitgekomen bij Brave New Books. Uit de column van Hans: "In de zeven gedichten kunnen we de beweging van de dichters na de tachtigers volgen vanaf de rand van de literatuur, geschreven in een schoolschrift. Wij herkennen elementen uit de stijl van Gorter, Adama van Scheltema, Margot Vos en natuurlijk Henriette Roland Holst Het is ongelooflijk interessant. (...) Het boekje heet Als de zomer, de zomer eens komt door Willy Swarts, Nagelaten gedichten 1916-1919’.  Het is uitgegeven bij Brave New Books. ISBN 9789465014302 en kost 10,-." 

In de tekst van de column staat de naam Willy Swarts in rode letters, door hierop te klikken kom je op de titelpagina van uitgever Brave New Books waarop je deze uitgave (voor een tientje plus verzendkosten) kunt bestellen. Mijn oma leeft nu niet alleen voort in haar gedichten in boekvorm, maar ook in een column daarover in Meander Magazine. Wie schrijft die blijft. Met dank aan Hans Franse. 

https://meandermagazine.nl/2024/05/als-de-zomer-eens-komt/

En hierbij in handschrift van Willy Swarts het titelgedicht uit haar bundeltje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Letterensalon

Vanochtend was weer de Letterensalon*) van de Haagse Kunstkring, waar dichters, schrijvers, voordrachtskunstenaars, acteurs en andere werken...