maandag 22 mei 2023

Waar alles over gaat

Begin mei (2023) kreeg ik op Linkedln een bericht van Vincent van Stipdonk. Hij schreef me dat hij naast zijn werk als Raadgever & Redacteur (hobby)muzikant is en een serie liedjes van onder de minuut maakt. Daarvoor wilde hij een gedichtje van me gebruiken dat ik jaren geleden had geschreven, met als titel  "Waar alles over gaat". Hij vroeg er mijn toestemming voor, die ik hem met alle plezier gaf. Twee weken later was het liedje klaar en stuurde Vincent het me toe. 

Voor mij is het voor het eerst dat woorden die ik schreef worden verklankt tot een liedje. In dit geval is het extra leuk dat die woorden zélf al over een liedje gaan, dat nu dus door de creativiteit van Vincent ook echt als zodanig bestaat. Dat ontroerde me direct op een aangename manier.

Vincent vroeg me om een bijpassende tekening en voegde die toe als achtergrond. Het liedje Waar alles over gaat staat nu op zijn website ZKL met Zeer Korte Liedjes die je vindt op het YouTube-kanaal hieronder.

Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en Vincent veel succes met het ZKL (Zeer Korte Lied) waarvan hij uitvinder en uitvoerder is. 

Ons gezamenlijke liedje kun je hier beluisteren:

https://www.youtube.com/watch?v=e845m4kMlvc

En de tekst van mijn gedichtje lees je hier:

Daar is het liedje weer
waar alles over gaat

Het liedje dat je kent
vanaf de eerste maat

Een liedje van verlangen
een liedje van gemis

Dit liedje dat een liedje|
van alle liedjes is

Hier vind je het YouTube-kanaal van Vincent van Stipdonk met zijn Zeer Korte Liedjes. Vergeet niet om je erop te abonneren om op de hoogte te blijven van zijn nieuwe creaties!

https://www.youtube.com/@VincentvanStipdonk













dinsdag 16 mei 2023

Odysseus is thuis

 Op mijn blog schreef ik eerder al over het boek waar we op etsles bij Jan Naezer aan hebben gewerkt: onze eigen versie van de Odyssee, de thuisreis van Odysseus die we kennen uit de klassieker van Homerus. Nu is Odysseus (opnieuw) thuisgekomen, want het boek Odysseus is klaar. In etsen van veertien leerlingen en de slotprent van Jan Naezer zelf wordt het verhaal opnieuw verteld, in een oplage van vijftien exemplaren zodat ieder van ons die eraan heeft meegewerkt een unieke en complete verzameling grafiek mee naar huis kan nemen die door etser én boekbinder Rob Taal met de hand wordt ingebonden. 

Odysseus is te lezen en bekijken op de website https://atelierjannaezer.nl/odysseus/.

Hieronder het titelblad naar ontwerp van Jan Naezer, die ik dankbaar ben voor de gelegenheid om als nieuwe leerling direct aan dit prachtige project mee te werken. Na de negen eerdere boeken met klassieke verhalen uit het oude Griekenland, Mesopotamië en Egypte die de etsgroep sinds 1991 maakte is dit het tiende en tevens laatste boek dat het licht ziet. Het is een voorrecht om eraan te hebben meegewerkt en en passant de etstechniek beter te leren kennen. Het voelt als thuiskomen. 



Letterensalon

Vanochtend was weer de Letterensalon*) van de Haagse Kunstkring, waar dichters, schrijvers, voordrachtskunstenaars, acteurs en andere werken...