maandag 20 april 2020

De Reis om de Wereld van Darwin









































Er zijn van die dagen dat je je hand uitstrekt naar een boekrug in je eigen boekenkast en een onverwachte ontdekking doet.  Zo'n moment beleefde ik een dag of wat geleden toen ik een boek te voorschijn haalde dat de wereld heeft veranderd maar dat ik nog nooit heb gelezen. 

Charles Darwin - De reis om de wereld, heet het, een uitgave van de Wereldbibliotheek in een kloeke band en in de Nederlandse vertaling "Uit het Engelsch" door J. Brandt. "Uitgegeven door de Maatschappij voor Goede en Goedkope Lectuur - Amsterdam". 


Alleen het EERSTE DEEL - 2e Druk staat in mijn kast, waar het in terecht is gekomen nadat ik het een maand of wat geleden aantrof in een ruilboekenkastje (of Little Free Library) verderop in de straat. Het voelde meteen als het weerzien met een oude bekende.



























Nu ik het zonder erbij na te denken uit mijn boekenkast had gehaald bladerde ik het voelde 


































dd



























dd


























dd



























dd



























dd


Couperus


Een herinnering van Facebook uit april 2013:
" Gisteren liepen onze werkgroepleden (vlnr) 
Henk GraatAnna Djerek en Eelco van der Waals de nieuwe versie van de Couperuswandeling van het Louis Couperus Genootschap om te bekijken waar we de gedichten langs de wandeling gaan aanbrengen in het kader van ons project Gedichten over Couperus en Den Haag. Wordt vervolgd! Zie voor de gedichten (meedoen en insturen kan nog tot 1 juni a.s.) http://gedichtenovercouperus.wordpress.com/ " 

De toverbal

De sprookjestuin / The fairy garden


Letterensalon

Vanochtend was weer de Letterensalon*) van de Haagse Kunstkring, waar dichters, schrijvers, voordrachtskunstenaars, acteurs en andere werken...